Stichting Kitten Rescue Curacao
Stichting Kitten Rescue CuracaoZorg voor moederloze kittens, zogende katten, gewonde katten en voor katten met een beperking.
Stichting Kitten Rescue Curacao biedt tijdelijk opvang voor moederloze kittens, zogende katten en gewonde dieren. De stichting ondersteunt ook bij het socialiseren van katten en biedt plek aan katten met een beperking of die speciale aandacht nodig hebben. Stichting Kitten Rescue Curacao organiseert meerdere malen per jaar grote sterilisatieacties voor zwerfkatten en katten van eigenaren met een kleine beurs en steunt mensen met een kleine beurs met de verzorging van hun dier met voer en indien nodig een dierenarts consult.

Onze ambassadeurs

Stichting Kitten Rescue Curacao is super trots om onze enthousiaste ambassadeurs Piet & Froukje te mogen presenteren. Deze prominente vertegenwoordigers van Stichting Kitten Rescue Curacao hebben één ding gemeen: ze zetten zich belangeloos in om Stichting Kitten Rescue Curacao te ondersteunen bij onze missie om het enorme dierenleed onder kittens en katten op Curacao een halt toe te roepen.

Piet Hellemans & Froukje de Both

Piet Hellemans

Dierenarts en TV persoonlijkheid Piet Hellemans (RTL4 – Eigen Huis en Tuin Lekker Leven, SBS6 – Samen voor Dieren) is ambassadeur van Stichting Kitten Rescue Curacao. Naast zijn werk voor TV en zijn werk als dierenarts zet hij zich geheel belangeloos in voor de stichting. Piet steunt Stichting Kitten Rescue Curacao met zijn netwerk, kennis- en kunde en is de grondlegger van ons sterilisatieprogramma waarmee we zo’n 1000 (zwerf)katten per jaar steriliseren.

Piet Hellemans

Froukje de Both

TV persoonlijkheid  Froukje de Both is ambassadeur van Stichting Kitten Rescue Curacao. Froukje de Both presenteert al meer dan 20 jaar televisie- en radioprogramma’s voor verschillende grote radio en tv-zenders in Nederland. Momenteel presenteert ze dagelijks ‘Eigen Huis en Tuin Lekker Leven’ op RTL4. Froukje is een enorme katten liefhebber en steunt Stichting Kitten Rescue Curacao o.a. door het inzetten van haar netwerk en social media kanalen ten einde de stichting onder de aandacht te brengen van het Nederlands publiek. 

Froukje de Both

Wil je ons steunen? Steun ons met een eenmalige donatie of…
word een vaste maand donateur!

Stichting Kitten Rescue Curacao

ANBI StatusStichting Kitten Rescue Curacao biedt opvang voor moederloze kittens, zogende katten, gewonde katten en voor katten met een beperking. Kitten Rescue Curacao is opgericht door Miriam Bleeker als particulier initiatief in 2014 en is sinds 2019 een officiële stichting. Stichting Kitten Rescue Curacao beschikt over een ANBI Status en daardoor zijn giften en donaties, op voorwaarden, aftrekbaar van de inkomsten- en of winstbelasting in Nederland.

Tevens betekent dit ANBI keurmerk dat wij als stichting voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat Stichting Kitten Rescue Curacao bijdraagt aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaat met elke euro en (financiële) verantwoording aflegt.

Het zwerfkatten probleem op Curaçao is groot, heel groot! Wellicht voor velen onzichtbaar maar het leed is enorm. De overpopulatie in woonwijken en bij resorts zorgt voor verspreiding van ziekten, ondervoede kittens, aan- en doodgereden katten en het dumpen van kittens. In dozen of plastic zakken achtergelaten om op een afschuwelijke manier aan hun einde te komen. Moederloze kittens zonder enige kans op overleving als er geen hulp geboden wordt. Deze schrijnende situatie heeft geleid tot het ontstaan van Kitten Rescue Curacao. We zijn als particulier initiatief in 2014 gestart met het bieden van hulp aan net geboren kittens. De laatste jaren is de stichting zich noodgedwongen ook gaan inzetten voor zogende poezen met kittens, gewonde katten en voor katten met een beperking. De stichting biedt katten een veilige plek om te herstellen en biedt moeders een plek om hun baby’s groot te brengen in een veilige omgeving, steriliseert de katten en zoekt een nieuw huis voor ze.

Wist je dat je Stichting Kitten Rescue Curacao ook een Katten Café heeft wat je kunt bezoeken?
> meer informatie over het katten café

bepaal leeftijd van kitten

Op dagelijkse basis heeft de stichting ongeveer 75 katten in de opvang. Vanzelfsprekend krijgen ze een gezonde voeding, medische verzorging indien nodig en gaan we op zoek naar een geschikt huis voor de kitten of kat. Alle kittens worden grootgebracht in een huiselijke omgeving (met honden) en groeien op als stabiele en sociale katten. De kosten van opvang zijn enorm. Derhalve kunnen wij dit belangrijke werk alleen blijven doen met afdoende donaties. Steun ons! Adopteer een kitten of kat, adopteer virtueel of word een donateur. Dank je wel!

Omdat sterilisatie de enige manier is om al dit dierenleed te voorkomen heeft de stichting in 2020 zijn eigen operatie kamer geopend en een TNR (Trap-Neuter-Release) sterilisatieprogramma opgezet in samenwerking met Nederlandse dierenartsen en een team van vrijwilligers. Jaarlijks worden er zo’n 1000 zwerfkatten en katten van eigenaren met een kleine beurs gesteriliseerd in een 8-tal projecten. Mede dankzij onze partners en donateurs kunnen wij deze sterilisatieacties blijven organiseren.

Piet Hellemans en Miriam Bleeker, oprichtster van Kitten Rescue Curacao, laten je zien wat de stichting doet voor de zwerfdieren.

Kitten Rescue Curacao Foundation
Hofi Abou 44
Willemstad, Curacao
Kamer van Koophandel: 149362
ANBI RSIN: 8258.61.998

Stichting Kitten Rescue Curacao
Tsarenhof 83
2402 DR Alphen a/d Rijn, Nederland
Kamer van Koophandel: 80210724
RSIN: 8615.89.634

E. Stuur ons een e-mail
FB. Facebook Messenger

Wil je via een bankoverschrijving een donatie doen?

Rekeningnummer op Curaçao
Kitten Rescue Curacao Foundation
Bank: Maduro & Curiel’s Bank (MCB Curacao)
Accountnummer: 31.61.89.07
Swift/Bic: MCBKCWCU
Hofi Abou 44, Willemstad, Curacao

Rekeningnummer in Nederland
Stichting Kitten Rescue Curacao
Bank: ING Bank Nederland
IBAN: NL94INGB0007504867
Tsarenhof, Alphen a/d Rijn, Nederland

Ambassadeurs van Stichting Kitten Rescue Curacao
Piet Hellemans & Froukje de Both

Het bestuur op Curaçao
Mw. Dr. M. Bleeker-Coccoris – Voorzitter
Mw. S. Sechi – Penningmeester
Dhr. M. Bleeker – Secretaris & Fondsenwerver
Mw. C. Sanches – Algemeen bestuurslid
Dhr. R.G. van Schagen – Algemeen bestuurslid

Het bestuur in Nederland
Dhr. J.P. Hellemans – Voorzitter
Mw. E. Coccoris – Penningmeester
Mw. F. Borren Secretaris

Datum officiële oprichting foundation op Curacao: 15-02-2019
Statuten: bekijk akte van oprichting

Datum officiële oprichting stichting in Nederland: 24-08-2020
Statuten: bekijk akte van oprichting

Beleidsplan: Beleidsplan 2021/2021

Partners Kitten Rescue Curacao