Adoptie Procedure Stichting Kitten Rescue Curacao

Wat te gek dat je interesse hebt in een van onze rescue kittens of katten! Stichting Kitten Rescue Curacao besteedt enorm veel zorg aan de opvoeding van de kittens zodat jij straks een gezonde en sociale kat hebt voor het leven. Wij verwachten van adoptanten dat ze dezelfde zorg en toewijding hebben als wij en de kittens een veilige omgeving wordt geboden.

Wij hopen dat adoptanten onze ambassadeurs worden voor het rescue werk wat wij doen. Het zou geweldig zijn als ze hun kennis en ervaring doorvertellen waardoor meer mensen gaan steriliseren en het besef meer en meer ontstaat dat ieder leven waardevol is en onvoorwaardelijke liefde verdient.

Belangrijk

  • Onze kittens zijn sociale dieren. Wij plaatsen daarom nooit een kitten, die jonger is dan 5 maanden, alleen. Adoptie is alleen mogelijk samen met een ander kitten of er dient al een sociale kat in hetzelfde huis te wonen. De reden waarom we hier erg strikt mee omgaan kun je lezen op onze ‘gedragsproblemen bij kittens‘ pagina.
  • Volwassen katten worden geplaatst mits het een geschikt huis is voor de kat. We bepalen dit op basis van het karakter en de eigenschappen van de kat.
  • Katten en kittens kunnen teruggebracht worden tot 14 dagen na de adoptie datum. Wij willen tevreden katten en tevreden eigenaars.

Kittens en katten op zoek naar een huis

Heb je vragen over de adoptie van een van onze kittens of katten? Of wil je een afspraak maken om je mogelijk nieuwe huisgenootje te gaan ontmoeten? Neem contact met ons op! We helpen je graag. Je kunt ook langskomen in ons Katten Café voor een eerste vrijblijvende kennismaking. Wil je adopteren vanuit Nederland? Laat ons dan weten wat voor soort kat je zoekt en wij kijken of we een mooie match voor je hebben.

Adoptie kosten op Curacao
De adoptie kosten voor een kitten is Nafl. 50,- en Nafl. 75,- voor een kat (prijzen alleen geldig voor adoptie op Curacao). De adoptie gelden worden gebruikt voor de (medische) verzorging van onze kittens en katten.

Vanaf 4 weken worden kittens 2-wekelijks ontwormt tot ze 12 weken zijn. Volwassen katten zijn gesteriliseerd en ingeënt. Indien je een kitten adopteert bij onze stichting ben je verplicht om deze te laten steriliseren zodra de kitten 6 maanden oud is.

Wil je adopteren vanuit Nederland?
Je helpt ons enorm door een rescue kitten of kat te adopteren vanuit Nederland. Het aantal adopties op Curacao zelf is beperkt en elke kitten en kat die geadopteerd wordt maakt weer een plekje vrij voor een andere rescue kitten of kat. Stichting Kitten Rescue Curacao regelt alles voor je! Het enige wat jij hoeft te doen is een kitten of volwassen kat uit te kiezen. Laat ons weten wat je zoekt en wij stellen de kittens aan je voor. Je kunt ook onze Facebook pagina in de gaten houden voor het actuele overzicht. Let op: alleen rescue kittens van 4 maanden of ouder komen in aanmerking om naar Nederland te reizen. Jonger is niet toegestaan.

Kosten
De kosten voor adoptie naar Nederland zijn momenteel €300,- met TUI per kitten. Adopteer je 2 kittens tegelijk dan is de prijs € 400,-.
Dat is incl alle benodigde vaccinaties, chip, bloedtest FiV/FelV, gezondheidsverklaring, reiskennel en de vlucht naar Amsterdam.

Zodra jij je keuze voor kitten hebt gemaakt gaat Stichting Kitten Rescue Curacao op zoek naar een tijdelijke adoptant en tevens vluchtbegeleider. Iemand die met jouw nieuwe huisgenootje(s) mee vliegt en ervoor zorgt dat je jouw katje veilig arriveert in Nederland. Eenmaal aangekomen in Nederland wordt jij de eigenaar. Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag en vertellen je alles wat je moet weten.

Virtuele Adoptie van een kitten of kat

Dank voor je interesse in het virtueel adopteren van een kitten of kat! In ons rescue center hebben wij kittens en katten in de opvang met medische problemen of met een beperking. Al deze katten mogen bij ons wonen tot aan hun dood. Jij kunt meehelpen met de (medische) verzorging van deze dieren! Naast deze katten met een beperking komen er ook kittens en zwerfkatten bij ons binnen die vanwege andere redenen ook niet geplaatst kunnen worden. Deze katten vinden bij Stichting Kitten Rescue Curacao ook een plekje. Adopteer op afstand een of meer van deze katten en doneer een maandelijkse bijdrage voor de verzorging.

Kijk hier welke kitten of kat beschikbaar is voor adoptie op afstand.

Goed om te weten over virtuele adoptie voordat je contact met ons opneemt;

  • Zorg ervoor dat je de namen weet van de kat of katten die je wil adopteren op afstand
  • Bedenk wat je maandelijks wil bijdragen voor de geadopteerde kat. Wees er bewust van dat jouw maandelijkse donatie ook (gedeeltelijk) besteed kan worden aan (medische) verzorging van andere dieren op het moment dat jouw kat het op dat moment niet nodig heeft
  • Katten beschikbaar voor virtuele adoptie kunnen geadopteerd worden op afstand door meerdere mensen
  • Laat ons weten op welk e-mailadres je de updates wil ontvangen over je geadopteerde kat
  • Ben je op Curacao? Je bent van harte welkom om je kat te komen bezoeken. Maak wel even van tevoren een afspraak

Beschikbaar voor adoptie op afstand

Heb je vragen over een van de kittens of katten? Heb je interesse om een katje op afstand te adopteren? Of wil je een afspraak maken om je katje te bezoeken? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Partners Kitten Rescue Curacao