Virtueel Adopteren Tim
Virtueel Adopteren Tim
Virtueel Adopteren Tim

Virtuele Adoptie

Tiny Tim is met ongeveer 5 weken binnen gekomen via het dierenasiel waar hij met zijn broertjes en zusjes is gedumpt. Al snel viel Tim op omdat hij niet normaal kon lopen. Zijn achterpootjes hadden een abnormale stand, waarschijnlijk al opgelopen in de baarmoeder. Men noemt deze aandoening ook wel “twisted legs”.

Virtueel Adopteren TimDoor beknelling in de baarmoeder ontwikkelen de spieren van de pootjes zich niet correct. Dit is echter tot op zekere hoogte goed te verhelpen na de geboorte. Hierbij geldt wel hoe jonger de kitten, hoe meer kans op herstel. Omdat hij in het asiel weinig tot geen kans had is hij naar Kitten Rescue gekomen. In overleg met een dierenarts zijn we begonnen met fysiotherapie van de achterpootjes en twee inieminie braces.

Tim reageerde gelukkig goed op de therapie en stukje bij beetje werd zijn lopen steeds beter. Inmiddels is hij een gezonde volwassen kater, zij het wel met x-beentjes. We zullen zijn lopen in de gaten moeten houden, waarschijnlijk zal hij wat eerder arthrose ontwikkelen dan de gemiddelde kat.

Heb je interesse in dit mooie katje?
bekijk onze adoptie procedure

Is het voor jou niet mogelijk om een kitten of kat te adopteren? Wellicht wil je ons helpen met een donatie?

  • Kater

  • Gescastreerd: ja

  • Binnengebracht: 08-05-2016

  • Geboren: 21-03-2016

  • Kitten Rescue Curacao Foundation