Sterilisatie projecten
Sterilisatie projecten
Sterilisatie projecten
Sterilisatie projecten

STERILISATIE PROJECTEN CURACAO

Het zwerfkatten probleem op Curaçao is groot. Heel groot! Wellicht voor velen onzichtbaar maar het leed is enorm. De overpopulatie in woonwijken en bij resorts zorgt voor zieke katten, ondervoede kittens, aan- of doodgereden katten en dumping van veel dieren.

Aangezien katten goed kunnen overleven zonder mensen en zich veelal verschuilen in de bosjes of pas rond schemer uit hun schuilplaats komen ervaren de meeste mensen het niet als een probleem maar de realiteit is echt anders.

We zien dit oa. aan het aantal katten en kittens wat bijvoorbeeld binnenkomt bij Stichting Kitten Rescue Curacao!

Miriam Bleeker van Stichting Kitten Rescue Curacao
“Ik krijg dagelijks hulpvragen binnen van particulieren en resorts. Het varieert van een explosieve toename van katten op locatie tot gevonden kittens die gedumpt zijn of hun moeder zijn verloren door een ongeluk of ziekte. Het is schrijnend en toch weten niet veel mensen er van af”.

Alleen door op grote schaal te steriliseren kan dit probleem worden aangepakt en veel dierenleed voorkomen worden. Stichting Kitten Rescue Curacao is de afgelopen jaren betrokken geweest bij diverse sterilisatie acties op Curacao in samenwerking met Wings For Animals. Sinds Mei 2019 organiseren wij als stichting met regelmaat zelfstandig grote sterilisatie projecten en zijn er in 2022 maar liefst ruim 1000 (zwerf)katten gesteriliseerd. We werken bij deze projecten intensief samen met Nederlandse dierenartsen waaronder onze ambassadeur & dierenarts Piet Hellemans. Onze stichting beschikt over een eigen operatie kamer die meerdere keren per jaar bezet wordt door Nederlands dierenartsen. Dierenartsen die zelf hun ticket betalen en waarvoor de stichting, via sponsoren zoals LionsDive Beach Resort en Kas Amigu de accommodatie en via Autoverhuur Willemstad een huurauto, beschikbaar kan stellen. Door deze aanpak hebben wij de kosten voor een sterilisatie weten te minimaliseren en is steriliseren op grote schaal financieel haalbaar geworden. In 2019 hebben wij als stichting ook het LEX-fonds opgericht. Een speciaal fonds waar zwerfkatten op basis van TNR (Trap-Neuter-Release) en eigenaren met weinig financiële middelen geholpen kunnen worden met sterilisatie van hun kat(ten).

Wil je dat wij ons blijven inzetten voor sterilisatie op grote schaal? Asjeblieft help ons en doneer zodat wij zoveel mogelijk katten kunnen helpen. Dank je wel voor je steun!

Klik hier om een vaste maand donateur te worden!

Partners Kitten Rescue Curacao